lefkada-nisi-mou-logoi-agapo-leukada-ellada-nisia-taksidia-proorismoi-gotravelyourselfgr

Η Λευκάδα μου, το νησί μου, ο δικός μου επίγειος παράδεισος

Η Λευκάδα μου είναι το νησί μου που θα αγαπώ για πάντα. Έλα μαζί μου να σε ταξιδέψω σε κάποιες στιγμές για να μάθεις και εσύ το νησί που ερωτεύτηκα.

 

Μιας και είχα τη τύχη να είμαι από την αγαπημένη μου Λευκάδα, όπως καταλαβαίνεις την έχω επισκεφτεί πολλές φορές. Μπορεί να είμαι Πειραιώτισσα αλλά η Λευκάδα πάντα είχε και έχει μία ξεχωριστή θέση στη καρδιά και στη ψυχή μου.

 

thalasses-paralies-lefkadas-nikiana-nidri-karia-lugia-nisi-xorio-gotravelyourselfgr

Από πού να αρχίσω; Από τις καταγάλανες θάλασσες της; Τα υπέροχα χωριουδάκια της ; Τα μαγαζιά στη πόλη; Αυτά τα σοκάκια με τα υπέροχα χρώματα που τρελαίνεσαι να κάθεσαι να τα χαζεύεις;

 

Όλα είναι τόσο όμορφα στη Λευκάδα μου.

 

 

nikiana-xorio-nisi-meri-ellada-nisia-proorismoi-taksidia-gotravelyourselfgr

 

Κάθε καλοκαίρι εξοπλίζομαι με τις βαλίτσες μου και απεριόριστη χαρά για να τις γεμίσω με ελπίδες και στιγμές. Όταν γυρνάω από το αγαπημένο μου νησί είμαι γεμάτη από ιδέες και όνειρα.

Βγάζω το εισιτήριο μου και περιμένω υπομονετικά για 5 ώρες μέχρι να φτάσω στον αγαπημένο μου προορισμό. Οι πιο μαγικές 5 ώρες της ζωής μου γιατί ξέρω ότι στο τέλος του ταξιδιού με περιμένει εκεί το αγαπημένο μου μέρος σε όλο τον κόσμο. Και το πιο πικρό είναι η επιστροφή που δεν θέλω να γυρίσω πίσω με τίποτα.

Μόλις φτάσω στο χωριό μου, τη Νικιάνα (βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το κέντρο της Λευκάδας), βλέπω εκεί όλα τα αγαπημένα μου άτομα που έχω να δω καιρό και μου έχουν λείψει ιδιαίτερα. Έπειτα, χαιρετάω τη θάλασσα που τόσο αγαπάω και κάνω βόλτες στο μικρό μου χωριουδάκι .



Την επόμενη μέρα, λες και το έχω παράδοση, πηγαίνω στο κέντρο της Λευκάδας που κάθε φορά που το βλέπω μου ανοίγει η ψυχή. Τα μαγαζάκια και ο κόσμος είναι εκεί να σε καλωσορίσουν όπως κάθε χρόνο. Στα σοκάκια έχω κάτσει άπειρες ώρες με έναν καφέ στο χέρι και απλά τα παρατηρώ. Τα σπίτια που είναι σε όλα τα μεγέθη και ο αέρας της θάλασσας που σε χτυπάει στο πρόσωπο και σου ξυπνάει τόσο όμορφες αναμνήσεις.

 

kentro-lefkadas-leukada-nisi-xorio-meri-ellada-proorismoi-gotravelyourselfgr

Και μόλις φτάνεις στο τέλος του δρόμου, βλέπεις τη ξακουστή γέφυρα της Λευκάδας με το όμορφο ηλιοβασίλεμα της. Το κάστρο της και το μικρό δρομάκι που χωρίζει τη θάλασσα με τη παραλία. Και αν είσαι τυχερός, θα προλάβεις και την έκθεση βιβλίου που έχει κάθε χρόνο εκεί κάτω.

Ειδικά αν κάτσεις και το βράδυ, θα δεις μία άλλη πλευρά του νησιού που θα σε εντυπωσιάσει και θα σε κάνει να το ερωτευτείς περισσότερο.

 

 

lefkada-vradi-nixteriniz-zoi-leukada-nisi-xorio-proorismoi-gotravelyourselfgr

 

Το ταξίδι των ονείρων μου…

 

Την επόμενη μέρα, κατευθύνομαι προς το Νυδρί. Είναι 10 λεπτά με το λεωφορείο από τη Νικιάνα. Άλλο ένα τουριστικό σημείο της Λευκάδας με πολλά μαγαζάκια και ταβέρνες που τα χτυπάει η θάλασσα και μπορείς να κάνεις άπειρες βόλτες μαζί με τη παρέα σου ή και χωρίς. Ποτέ δεν ξεχνάω ότι πήρα το μεγαλύτερο μάθημα σε αυτό το μέρος. Να είμαι ανεξάρτητη και να δουλεύω με τη ψυχή μου για όσα επιθυμώ.

Και την επόμενη μέρα, ήρθε η ώρα για το καθιερωμένο μου περπάτημα από τη Νικιάνα, μέχρι τη Λευκάδα που το κάνω χωρίς καμία αντίσταση. Μπορεί να είναι κάτι χιλιόμετρα μακριά αλλά γεμίζει το μυαλό και η ψυχή μου εικόνες και αναμνήσεις. Περνάω από πολλά χωριουδάκια μέχρι να φτάσω, όπως είναι η Καρυά και η Λυγιά. Ο Αλέξανδρος Λευκάδος είναι λίγο πιο ψηλά αλλά κάπου εκεί κοντά γίνονται τα καλύτερα γλέντια.

 

lugia-lefkada-karia-perioxes-lefkadas-leukada-nisi-xoria-proorismoi-gotravelyourselfgr

 

Επίσης, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα αγαπημένα προιόντα της Λευκάδας που είναι η λαδόπιτα, τα λαδοκούλουρα αλλά και το σαλάμι αέρος Λευκάδος που η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται και δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού. Κάθε φορά που πηγαίνω, προμηθεύομαι με μεγάλες ποσότητες. Μην ξεχάσω και τη παραδοσιακή λευκαδίτικη γαλατόπιτα.

 

 

Τόσα όμορφα μέρη που λίγες σελίδες δεν μου φτάνουν για να περιγράψω την ομορφιά της Λευκάδας μου.

 

Αν θέλεις και εσύ ένα ονειρεμένο μέρος με καταγάλανες θάλασσες, πανέμορφα μέρη και να ζήσεις μία εμπειρία ζωής, τότε η Λευκάδα μου είναι εκεί και σε περιμένει να σου αλλάξει τη ζωή.

 

lefkada-omorfies-xoria-nisia-ellada-taksidia-thalasses-nikiana-gotravelyourselfgr

 

 




Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *