omonoia-athina-skepseis-perioxes-empeiries-logia-gotravelyourselfgr

Η βόλτα στην Ομόνοια που με άφησε με χιλιάδες εντυπώσεις

Μία βόλτα στην Ομόνοια με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα για τη περιοχή. Έλα μαζί μου σε ένα ταξίδι στα περίεργα στενά της Αθήνας.

 

Πριν κάτι μέρες, χρειάστηκε να κατέβω στην Ομόνοια για κάτι δουλειές που είχα. Μπορεί να μένω κοντά στον Πειραιά αλλά αποφεύγω να πάω στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά το βράδυ μόνη μου. Θα μου πεις τώρα, γιατί τι έχει; Μήπως είσαι υπερβολική;

Μπορεί και να είμαι υπερβολική ναι, γιατί δεν έχω συνηθίσει κάποιες εικόνες που μου αποτυπώθηκαν στο μυαλό από εκείνη τη μέρα. Ίσως, τις είδα πολύ τραγικές, ίσως και να είναι και το μυαλό μου να λέει την αλήθεια και να θέλει να τις διώξει.

 

omonoia-eikones-fovos-stena-vradu-athina-athens-gotravelyourselfgr

 

Ο καθένας μπορεί να έχει ότι άποψη θέλει, αλλά αυτό που είδα στην Ομόνοια και στα γύρω στενά, δεν μου άρεσε καθόλου, ως άνθρωπος.

Όπως κατεβαίνεις από το μέσο που σε έχει κατευθύνει εκεί, αντικρίζεις πολύ κόσμο σε διαφορετικά σημεία. Αλλά αυτό δεν είναι αυτό που με σόκαρε. Καθώς προχωρούσα είδα κάποιες αδύνατες φιγούρες, σχεδόν άρρωστες και καχεκτικές που τα μάτια τους ήταν θολά και άδεια σαν κουμπότρυπες.

Δεν έκανα να πάω πιο κοντά μιας και ήξερα τι συνέβαινε. Άνθρωποι πολλών ηλικιών, είχαν κάτσει μέσα στον δρόμο ή σε κάποιο βρώμικο σοκάκι. Τι έκαναν εκεί; Έπαιρναν τη δόση τους λες και δεν συνέβαινε τίποτα γύρω τους. Λες και δεν τους ενδιέφερε τίποτα σε αυτόν τον κόσμο.



Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πάνω σε αυτό το γεγονός μιας και δεν το έχω ζήσει και δεν μπορώ να ξέω το τι έχει περάσει ένας άνθρωπος για να στραφεί στις ουσίες. Άνθρωποι κενοί και άδειοι που κανείς δεν ήθελε να τους βοηθήσει. Δεν κατηγορώ κανέναν μιας και σε όλους μας έχουν μάθει το πόσο »κακό» είναι να κάνεις ουσίες.

 

 

 

Και να ήθελα να βοηθήσω, πώς θα μπορούσα;

omonoia-anthropoi-ousies-perioxes-athina-athens-gotravelyourselfgr

 

Παντού αστυνομία και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ούτε για αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά η αλήθεια είναι ότι με σόκαραν και άλλα πράγματα.

 

Λίγο πιο κάτω, κοπέλες κάθε ηλικίας και εθνικότητας , να στέκονται στις γωνίες για να τις »παραλάβει» ο επόμενος »πελάτης». Στην άλλη γωνία, έμποροι να δίνουν τη »πολύτιμη καθημερινή δόση» στους αρρώστους. Και αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα, θα παρατηρήσεις και αυτούς που κόβουν το μάτι τους και προσπαθούν να κλέψουν το επόμενο ανυποψίαστο θύμα. Και εσύ να φοβάσαι και να κρύβεις στον κόρφο σου τα πράγματα σου και να κοιτάς σαν τρελός από δω και από κει.

Και είδα και άλλα πολλά που με στεναχώρησαν που δεν περιγράφονται με λόγια. Δεν ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω για αυτά που αντίκρισα. Αλλά ένα πράγμα μόνο έχω να πω… όλοι ξέρουμε αλλά κανείς δεν μιλάει. Και όλοι φοβούνται. Και εγώ φοβάμαι.

 

Πόσα πολλά μου έμαθε μία βόλτα στην Ομόνοια …




Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *