thalassa-psixotherapeia-psixologia-skepseis-lekseis-gotravelyourselfgr

Η θάλασσα σε θεραπεύει και σου γαληνεύει τη ψυχή

Η θάλασσα σε θεραπεύει και σίγουρα σε κάνει πάντα να νιώθεις γαλήνη. Στη δική μου περίπτωση, είναι η ψυχοθεραπεία μου και το μέρος που ηρεμώ.

 

Μπορεί να ακουστεί τρελό, αλλά πάντα φοβόμουν και λάτρευα τη θάλασσα. Φοβόμουν που ήταν τόσο βαθιά, απέραντη και μυστήρια και δεν τελείωνε πουθενά η ομορφιά της. Όταν είναι νευριασμένη, τα κύματα της μπορούν να σπάσουν βράχους για πλάκα και όταν είναι ήρεμη, σε καλεί να κολυμπήσεις στα νερά της σωματικά ή πνευματικά.

Ύστερα κατάλαβα ότι η σχέση μου με τη θάλασσα ήταν κάτι παραπάνω. Είναι το τέλος και η αρχή των σκέψεων μου. Η ηρεμία αλλά και η τρέλα μου. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μία πιο στενή σχέση με τη θάλασσα αλλά το ξεχνάμε. Και όχι μόνο με τη θάλασσα, αλλά με όλη τη φύση και ότι μας περιβάλλει και μας κρατάει ζωντανούς.

Δυστυχώς, έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε μέρος της φύσης και δεν μας ανήκει. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, τότε μόνο θα καταλάβουμε τι σημαίνει η φύση για εμάς.

 

 

Η θάλασσα που σε γαληνεύει…

 



Εγώ προσωπικά επισκέπτομαι πολύ συχνά την αγαπημένη μου θάλασσα ακόμα και αν είναι χειμώνας. Θα μου πεις τώρα, γιατί; Τι να κάνεις μόνη σου στη θάλασσα; Αυτό ακριβώς…το να πηγαίνω μόνη μου στη θάλασσα με γαληνεύει και με βοηθάει να βάζω τις σκέψεις μου σε μία σειρά. Παίρνω σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή και τα σχέδια μου και όταν φεύγω από εκεί, είμαι ένας καινούριος άνθρωπος.

Είναι από τα πιο αγαπημένα μου μέρη και αν σε έχω πάει κάποια στιγμή σε κάποιο σημείο με θάλασσα να ξέρεις ότι είσαι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για μένα. Νιώθω ότι η θάλασσα δεν θα σε κρίνει για τις επιλογές σου, για τα δάκρυα σου, για όσα νιώθεις και δεν θέλεις να δείξεις σε κανέναν.

Αν όλοι μας, φροντίζαμε να πάμε σε ένα ήσυχο μέρος και να »μιλήσουμε» με τον εαυτό μας, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, οι ζωές όλων μας θα ήταν πιο χαρούμενες και θα βλέπαμε πολλά χαμόγελα στον δρόμο.

 

 

Η θάλασσα είναι θεραπεία

thalassa-tou-peiraia-fretaida-kastella-gotravelyourselfgr

 

Αδειάζεις τη ψυχή σου στη θάλασσα και όλο σου το είναι αναπλάθεται. Όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στο βουνό και γενικά όπου υπάρχει φύση. Το έχει ανάγκη η ψυχή σου να τη καταλαβαίνεις και να νιώθεις πως είναι πραγματικά το μέσα σου.

Έχουμε ξεχάσει πως είναι το μέσα μας και αναλωνόμαστε σε πράγματα ανούσια που δεν μας φέρουν χαρά γιατί φοβόμαστε να έρθουμε σε αντιπαράθεση το μέσα μας και να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

 

Μία βόλτα στη θάλασσα θα σε βοηθήσει γιατί η θάλασσα σε θεραπεύει …

 



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *