nixterino-pasalimani-voltes-peiraias-thalassa-marina-zeas-peiraius-gotravelyourselfgr

Οι αξέχαστες βόλτες στο νυχτερινό Πασαλιμάνι του σήμερα

Το νυχτερινό Πασαλιμάνι είναι από τις πιο όμορφες εικόνες που έχω στο μυαλό μου. Τόσες αξέχαστες αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη καρδιά.

 

Βόλτες στο νυχτερινό Πασαλιμάνι

Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιο αγαπημένο μέρος. Ένα μέρος που έχουμε χτίσει τόσες όμορφες αναμνήσεις. Αυτό το μέρος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και πάντα κάτι θα μας τραβάει εκεί.

Για μένα αυτό το μέρος είναι το Πασαλιμάνι μου. Εκεί στον Πειραιά, ανάμεσα στη Καστέλα και στη Μαρίνα Ζέα. Εκεί με τα καραβάκια και τα κότερα και τη θάλασσα να σκάει στα πόδια σου καθώς κάνεις τη καθημερινή σου βόλτα.




Ένα όνειρο ζωής μου είναι να μείνω εκεί σε ένα από αυτά τα σπιτάκια που έχουν θέα τη θάλασσα και κάθε μέρα που θα ξυπνάω, να χαζεύω με τις ώρες και να ξέρω το πόσο τυχερή είμαι που μένω εκεί.

 

Και εκεί να περνάω τις μέρες μου αλλά και τις νύχτες μου, μιας και το νυχτερινό Πασαλιμάνι φαντάζει σαν όνειρο στα μάτια μου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας περπατάνε στον πεζόδρομο και κάθονται για καφέ, χαζεύουν τη θάλασσα, αράζουν στο πεζούλι και μιλάνε με τις ώρες . Τόσες όμορφες εικόνες μαζεμένες σε ένα μόνο μέρος.

 

kalokairia-voltes-pasalimani-peripatos-perpatima-filies-anamniseis-gotravelyourselfgr

 

 

Κάθε καλοκαίρι το Πασαλιμάνι και οι γύρω περιοχές σφύζουν από ζωή. Έτσι, και εγώ από την εφηβεία μου ακόμα, θυμάμαι ότι πάντα το Πασαλιμάνι ήταν η πρώτη μας επιλογή με τους φίλους μου.

 

Εκεί καθόμασταν στην αγαπημένη μας καφετέρια και επειδή νιώθαμε και λίγο »μεγάλοι», εκτός από τη συνηθισμένη κρέπα ή γλυκό, παραγγέλναμε και καφέ. Και οι ώρες περνούσαν και εμείς γελάγαμε και περνάγαμε όμορφα και δεν μας ένοιαζε τίποτα. Μας ένοιαζε μόνο εκείνη η »στιγμή», η τόσο σπάνια, που σήμερα τη σκέφτομαι με τόση νοσταλγία. Αυτές οι πολύτιμες στιγμές…

 

Και ύστερα μεγάλωσα και άρχισα να πηγαίνω μόνη μου στο Πασαλιμάνι. Μέχρι και σήμερα είναι το σημείο που πάω για να ξεφύγω από όλα. Εκεί στα Βοτσαλάκια, στη παραλία, κάθομαι με τις ώρες και χαζεύω τη θάλασσα και όλους τους περαστικούς.

 

 

 

pasalimani-voltes-meri-perioxes-marina-zeas-kastella-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Τώρα τα καλοκαίρια, κάθομαι στο πεζούλι στο νυχτερινό Πασαλιμάνι και σκέφτομαι διάφορα. Άλλες φορές πηγαίνω για περπάτημα ή βόλτα με τις φίλες μου. Ότι κι αν αποφασίσω, το Πασαλιμάνι πάντα θα με τραβάει και θα με κάνει να νιώθω όμορφα.




 

Και εσύ αν μένεις στο Πασαλιμάνι, να ξέρεις ότι σε ζηλεύω και σίγουρα θα νιώθεις αυτό που νιώθω και εγώ για αυτό το μέρος.

Έλα και εσύ στο Πασαλιμάνι να δεις με τα μάτια σου το πόσο όμορφο είναι. Μία επίσκεψη θα σε πείσει.




Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *