taksidia-pou-akirothikan-proorismoi-taksisi-travel-kosmos-gotravelyourselfgr

Τα ταξίδια που ακυρώθηκαν αλλά θα γίνουν κάποια στιγμή

Λόγω της κατάστασης πολλά ταξίδια ακυρώθηκαν. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτά τα ταξίδια που ακυρώθηκαν, θα γίνουν και μάλιστα πολύ πιο όμορφα.

 

Αυτά τα ταξίδια που ακυρώθηκαν

taksidi-taksidia-pou-akirothikan-aeroplana-karavi-travel-proorismoi-gotravelyourselfgr

 

Έχεις ακούσει αυτό που λένε, ότι »όταν χάνεις κάτι μόνο τότε καταλαβαίνεις την αξία του»; Πιστεύω ότι ζούμε σε εποχές που λόγω συγκυριών, έχουμε εκτιμήσει και έχουμε δει αλλιώς πολλά πράγματα. Καταστάσεις και άτομα που θεωρούσαμε δεδομένα, έγιναν σπάνια και ζητούμενα.




Δυστυχώς, έχουμε περιοριστεί πολύ και ελευθερίες που κάποτε θεωρούσαμε καθημερινότητα, τις θεωρούμε πολύτιμες τώρα πια. Ένας καφές με έναν φίλο, μία κουβέντα, μία βόλτα στα μαγαζιά, μία αγκαλιά που δεν περιέχει »φόβο». Τόσα συναισθήματα που αρχίσαμε να εκτιμάμε. Ευτυχώς για εμάς.

Μία από αυτές τις καταστάσεις, είναι και τα ταξίδια που κάναμε, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Θυμάσαι τότε που κανονίζαμε με τους φίλους μας τις επόμενες διακοπές; Το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό; Εκείνη την άδεια που τη περίμενες πως και πως για να τη ξοδέψεις με αγαπημένα σου πρόσωπα. Τόσο απλές καταστάσεις που τώρα πια μοιάζουν τόσο μακρινές.

 

Αλλά για πόσο ακόμα;

Ζούμε στην εποχή του »αγνώστου», που δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Είναι περίεργες εποχές αλλά μας αφορά όλους αυτό που γίνεται. Πολλές δουλειές έχουν κλείσει, άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν και όλοι ζούμε με το »γιατί» και το »πότε».

 

taxidia-kosmos-taksidia-pou-akirothikan-taksidi-proorismoi-gotravelyourselfgr

 

Έτσι είναι και αυτά τα ταξίδια που ακυρώθηκαν. Αυτά τα ταξίδια που είχες προγραμματίσει με τόσο αγάπη και περίμενες με ανυπομονησία. Μέχρι που σου ανακοίνωσαν ότι δεν γίνεται να ταξιδέψεις για τον αγαπημένο σου προορισμό. Δεν μπορείς να πας εκεί που τόσο λαχταρούσες. Το ξέρω αυτό το συναίσθημα, το ξέρεις και εσύ. Αυτό το άδικο που σε πνίγει. Το »γιατί» που δεν έχει απάντηση.

 

 

Όμως σου έχω νέα.




Ξέρω ακριβώς πως νιώθεις και όχι δεν είναι εγωιστικό να σε νοιάζει η ευτυχία σου. Μα θα μου πεις τώρα, άλλα προβλήματα δεν είχαμε, τα ταξίδια μας έφαγαν. Κι όμως αγαπημένε/η μου φίλε/η. Τα ταξίδια, όπως και μία απλή βόλτα, είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως και για μένα. Τα ταξίδια σε γεμίζουν εμπειρίες, συναισθήματα, εικόνες, όμορφες στιγμές. Είτε ταξιδεύεις με παρέα είτε χωρίς, ξέρεις ότι ένα ταξίδι μπορεί να σου αλλάξει τελείως τη ζωή.

 

 

Και τώρα τι κάνουμε; Θα με ρωτήσεις. Και θα σου απαντήσω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι.

Υπομονή. Κι όμως αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να περιμένουμε για το επόμενο μας ταξίδι που θα είναι ελεύθερο και δεν θα έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό το ταξίδι θα το έχεις εκτιμήσει και θα το περιμένεις καρτερικά. Θα θέλεις όσο τίποτα να το κάνεις και να βιώσεις για άλλη μία φορά τη μαγεία του να ταξιδεύεις.

 

mageia-taksidiou-taksidia-pou-akirothikan-taksidi-proorismoi-skepseis-lekseis-gotravelyourselfgr

 

Θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες, θα κάνεις πολλές βόλτες στην άγνωστή ή γνωστή σου πόλη και θα το απολαύσεις με τη ψυχή σου. Θα είναι μία εμπειρία ζωής και όλα αυτά τα ταξίδια που ακυρώθηκαν, θα μοιάζουν ένα τίποτα μπροστά σε αυτό το ταξίδι που καρτερούσες με όλο σου το είναι.

Μην περιμένεις να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις. Να εκτιμάς τη κάθε στιγμή και το κάθε δευτερόλεπτο σαν να είναι το τελευταίο σου. Να αγκαλιάζεις και να αγαπάς δυνατά τους ανθρώπους σου και να μην τους θεωρείς δεδομένους. Μάζεψε συναισθήματα και μοίρασε ακόμα περισσότερα. Ζήσε τη κάθε στιγμή δυνατά και με πάθος.

 

 

Και μην ξεχνάς να αρπάζεις τη κάθε ευκαιρία να κάνεις το οτιδήποτε. Γιατί όντως…μια ζωή την έχουμε! Ζήσε τη όπως θέλεις εσύ και κράτα τις καλύτερες αναμνήσεις από τα πάντα. Τα ταξίδια που ακυρώθηκαν σε έμαθαν κάτι που δεν πίστευες ότι θα μάθεις ποτέ. Και ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό το μάθημα που πήρες, είναι και το πιο σημαντικό.



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *