plateia-memou-korudallos-perioxes-parko-korudallou-gotravelyourselfgr

Η καινούρια πλατεία Μέμου είναι η όμορφη έκπληξη του Κορυδαλλού

Η καινούρια πλατεία Μέμου, άλλαξε τελείως την εικόνα του Κορυδαλλού. Μία όμορφη πλατεία που ομόρφυνε τη περιοχή και τη χαίρονται όλοι.

 

Η καινούρια πλατεία Μέμου

kainouria-plateia-korudallou-memou-perioxes-korudallos-gotravelyourselfgr

Σήμερα θα σου μιλήσω για μία πλατεία στη περιοχή του Κορυδαλλού, που μπορεί να μην την έχεις ακουστά αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί. Κάποιοι τη χαρακτήριζαν τη »σκιά» της πλατείας Ελευθερίας. Κάποιοι άλλοι είχαν βγάλει διάφορες φήμες για τους ανθρώπους που κυκλοφορούν εκεί τριγύρω και κάποιοι δεν ήθελαν να πατήσουν εκεί για κανέναν λόγο.

Ένας από τους πιο απλούς λόγους που αυτή η πλατεία είχε μία »ιδιαίτερη» φήμη, ήταν λόγω της έλλειψης μαγαζιών αλλά και λόγω του ότι δεν ήταν πολύ διάσημη περιοχή για τα τότε δεδομένα.



 

Και μιας που έπιασα το παρελθόν, θα σου πω τη δική μου εμπειρία με τη »παλιά πλατεία Μέμου».

Ήμουν δεν ήμουν 18 χρονών και είχα αρχίσει δειλά δειλά να ψάχνω για δουλειά. Είχα πέσει τότε θυμάμαι σε μία αγγελία, για ένα μαγαζί στη πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. Στην αρχή παραξενεύτηκα γιατί δεν είχα ξανακούσει αυτή τη πλατεία, αλλά με τα πολλά βρήκα τον τρόπο να πάω.

 

plateia-memou-korudallos-meri-perioxes-parko-korudallou-gotravelyourselfgr

 

Πήρα ότι κουράγιο είχα για 18 χρονών παιδάκι και ξεκίνησα για αυτό το μαγαζί. Μόλις έφτασα στη πλατεία Μέμου, ένιωσα κάπως παράξενα μπορώ να πω μιας και ήμουν σε ένα άγνωστο μέρος. Ωστόσο και η αίσθηση αυτής της πλατείας με έκανε να νιώθω περίεργα. Ίσως έφταιγε ότι ήμουν 18 χρονών, ίσως γιατί η πλατεία δεν είχε πολλά μαγαζιά και κόσμο, ίσως όντως αυτή η πλατεία σε έκανε να νιώθεις κάπως παράξενα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγο που ένιωσα έτσι, αλλά ξέρω τι ένιωσα όταν την επισκέφτηκα σήμερα.

 

 

 

 

Η καλοφτιαγμένη καινούρια πλατεία Μέμου

plateia-memou-koridallos-perioxes-parko-gotravelyourselfgr

 

Ήταν μία ηλιόλουστη μέρα όταν αποφάσισα να επισκεφτώ τη καινούρια πλατεία Ελευθερίας με μία φίλη μου. (δες εδώ την εμπειρία μου).

Καθώς φεύγαμε από τη πλατεία Ελευθερίας, κατηφορίσαμε προς ένα άλλο στενό και μιας και είχε ωραία μέρα, είπαμε να κάνουμε μία βόλτα εκεί τριγύρω. Καθώς περπατάγαμε μέσα στα στενάκια, φτάσαμε σε μία μεγάλη πλατεία. Και τότε την αναγνώρισα, ήταν η πλατεία Μέμου.

Όμως δεν ήταν η ίδια πλατεία που ήξερα τότε. Ήταν κάτι το εντελώς καινούριο και όμορφο. Η αίσθηση που σου έβγαζε το μέρος ήταν πολύ διαφορετική και μου έκανε εντύπωση. Αμέσως άρχισα και έβγαζα φωτογραφίες γιατί αυτό που έβλεπα μου άρεσε πολύ.

 




 

plateia-memou-korudallos-kounies-parko-metro-korudalllou-gotravelyourselfgr

 

Η πλατεία είχε αλλάξει τελείως. Υπήρχαν πολλά παγκάκια που κάθονταν οικογένειες με τα παιδιά τους, διάφορες παρέες και απολάμβαναν τη παρέα ο ένας του άλλου. Εκεί δίπλα υπήρχαν κάποιες υπέροχες κούνιες για τους μικρούς μας φίλους και τα χρώματα του πάρκου ήταν ποικίλα και ξεχωριστά.

Το δάπεδο ήταν πλακόστρωτο και με πολλά σχέδια που τραβούσαν τη προσοχή πάνω τους. Εδώ και εκεί τριγύρω από τη καινούρια πλατεία Μέμου, υπήρχαν πολλά ψηλά δέντρα που σου χάριζαν τη δροσιά και τη σκιά τους. Πολλά πουλιά και διάφοροι ιδιοκτήτες με τα ζωάκια τους, έκαναν τη καθημερινή τους βόλτα και γέμιζαν χαρές και φωνές τη πλατεία.

 

 

Η καθαριότητα της ήταν εμφανέστατη και ζήλευες το πόσο όμορφη και τακτοποιημένη έχει γίνει.

Και εκεί δειλά δειλά, εμφανίζονται 2-3 καινούρια μαγαζάκια που είναι έτοιμα να κάνουν την εμφάνιση τους. Άλλη μία ωραία προσθήκη που θα δώσει έναν μοναδικό αέρα στη περιοχή και θα προσελκύσει κι άλλα άτομα, ακόμα και εκτός περιοχής.

 

plateia-memou-koridallos-parko-perioxes-korudallou-plateies-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Χάζευα αρκετή ώρα αυτή την μεγάλη αλλαγή της πλατείας και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα την ξαναεπισκεφτώ. Είναι ένα κρυμμένο διαμαντάκι του Κορυδαλλού που είμαι σίγουρη ότι έχει εκπλήξει ευχάριστα τους κατοίκους της. Έδωσε έναν καινούριο αέρα και πνοή και θέλω να πιστεύω ότι οι κάτοικοι θα τη προσέχουν και περισσότερα άτομα θα την επισκέπτονται από εδώ και πέρα.

 

 

 

Αυτή είναι η εμπειρία μου από τη καινούρια πλατεία Μέμου. Εσύ τη γνωρίζεις ή μένεις εκεί; Τι αναμνήσεις μπορεί να έχεις;

 



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *