Τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα είναι από τα πιο ωραία σημεία του Πειραιά

Τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα είναι το μέρος που θα αγαπήσεις. Η ομορφιά αυτού του πάρκου είναι κάτι που δεν περίμενες ότι θα δεις στον Πειραιά.

Μία βόλτα στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα

Lipasmata-drapetsona-polixoros-lipasmaton-peiraias-thalassa-parka-peiraia-gotravelyourselfgr

 

Τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός, έχω βρει την ευκαιρία να είμαι συνέχεια έξω με φίλους και αγαπημένα μου πρόσωπα. Έχουμε γυρίσει στη κυριολεξία όλη την Αθήνα και τον Πειραιά. Και ψάχνουμε καινούρια μέρη για να κάτσουμε και να δούμε ένα καινούριο μέρος που δεν γνωρίζουμε.

Μία μέρα που λες, ενώ ψάχναμε το επόμενο μέρος που θα πάμε κοντά στον Πειραιά, πέσαμε πάνω στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας. Είχαμε ακούσει και πολύ καλά λόγια, οπότε δεν θέλαμε και πολύ. Να φανταστείς, ότι τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα είναι ούτε μισή ώρα από το σπίτι μου. Οπότε εκμεταλλευτήκαμε τον καλό καιρό και πήραμε τα ποδαράκια μας να πάμε. Γυμναστική και καλή παρέα, τι άλλο θέλεις;



lipasmata-drapetsona-parka-peiraia-gotravelyourselfgr

 

 

 

 

 

Τα καλά κρυμμένα διαμάντια του Πειραιά…

 

Τολμώ να ομολογήσω ότι στην αρχή, η ονομασία του πάρκου δεν με τράβηξε. Σκεφτόμουν πόσο ωραίο μπορεί να είναι ένα μέρος που ονομάζεται »Λιπάσματα». Πόσο έξω έπεσα, δεν μπορείς να φανταστείς. Μετά από μισή ώρα περπάτημα λοιπόν, φτάσαμε στο πάρκο και έμεινα να το χαζεύω σαν παιδάκι που του χάρισαν ένα καινούριο παιχνίδι.

 

thalassa-ploia-lipasmata-drapetsonas-parka-peiraia-perioxes-gotravelyourselfgr

 

Ο κόσμος ήταν πολύς και όλοι ήταν χαρούμενοι που είχαν έρθει στα Λιπάσματα. Είτε γονείς με τα παιδιά τους, είτε παρέες, είτε ζευγάρια, έπαιρναν έναν καφέ στο χέρι και άρχιζαν τον μεγάλο περίπατο τους. Τα λόγια που θα διαβάσεις παρακάτω είναι ελάχιστα μπροστά στην ομορφιά του σημείου, αλλά μακάρι να μπορέσω να σε ταξιδέψω με τις φωτογραφίες που τράβηξα.




 

 

 

 

Ο Πολυχώρος των Λιπασμάτων

pagkakia-lipasmata-drapetsonas-polixoros-lipasmaton-perioxes-peiraias-gotravelyourselfgr

Έψαξα και έμαθα λίγα παραπάνω πράγματα για το πάρκο και στα παρουσιάζω παρακάτω. Αυτή η περιοχή είναι το καμάρι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μιας και ήρθε στα χέρια τους μετά από πολλούς δικαστικούς αγώνες με μεγάλες εταιρείες που πίστευαν ότι είναι »μεγάλο κελεπούρι» η περιοχή.

Από τη μέρα που τα Λιπάσματα άνοιξαν τις πόρτες τους, δεν έχει σταματήσει να δέχεται επισκέπτες και ανθρώπους της περιοχής. Από το πρωί που ανοίγει, μέχρι να κλείσει τις πόρτες του, θα βρεις συνέχεια ανθρώπους. Να κάνουν βόλτα, να πίνουν τον καφέ τους, να χαζεύουν τη θάλασσα, να αθλούνται αλλά και απλά να περνάνε την ώρα τους.

 

lipasmata-drapetsona-polixoros-lipasmaton-peiraias-treksimo-thalassa-perioxes-gotravelyourselfgr

 

Ο Πολυχώρος των Λιπασμάτων, είναι μία όαση μέσα στη πόλη. Έχει θεατράκι, κούνιες, θέσεις για να κάτσεις και πολλά παγκάκια. Περιοχή για τρέξιμο και ποδήλατο αλλά και κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Εκτός από την απεριόριστη ομορφιά του μέρους, υπάρχουν παλιά εργοστάσια και κτίρια της περιοχής που μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες και να μάθεις την ιστορία τους.

Και το μεγαλύτερο αξιοθέατο των Λιπασμάτων , είναι η θάλασσα του Πειραιά βεβαίως. Όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου θα δεις θάλασσα και αν κάτσεις μέχρι αργά, θα συναντήσεις τη δύση του ηλίου να αγκαλιάζει τη θάλασσα και να τη γεμίζει με χρώματα. Ο μενεξεδής ουρανός είναι σαν πίνακας ζωγραφικής και δεν θα μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό το θέαμα που αντικρίζεις είναι πραγματικό και όχι κάποιο παραμύθι.




thalassa-lipasmata-drapetsona-perioxes-peiraias-parko-polixoros-gotravelyourselfgr

 

 

 

 

Έλα στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα

palia-ktiria-lipasmata-drapetsonas-ergoastasia-peiraias-polixoros-gotravelyourselfgr

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να επισκεφτείς τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, αλλά ο μεγαλύτερος είναι ότι θα ερωτευτείς το μέρος. Θα γεμίσεις τη καρδιά σου με φύση, θάλασσα, ήλιο, όμορφες στιγμές. Ακόμα κι αν δεν μένεις κοντά στη περιοχή, αξίζει άπειρα να ρίξεις μία ματιά.

 

thalassa-limani-peiraia-lipasmata-drapetsonas-polixoros-lipasmaton-gotravelyourselfgr

 

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως τόση ομορφιά χωράει σε ένα μέρος, αλλά τι λέω; Ο Πειραιάς και η θάλασσα του πάντα θα έχει πρώτη θέση στη καρδιά μου. Κι αν θέλεις και εσύ να νιώσεις όπως νιώθω εγώ, έλα να δεις από κοντά την ομορφιά των Λιπασμάτων.

 

 

 

Έχεις πάει και εσύ στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα; Τι σου άρεσε πιο πολύ;



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *