peiraiki-thalassa-peiraikis-peiraias-perioxes-tavernes-volta-psari-gotravelyourselfgr

Ώρα για καλοκαιρινή βόλτα στη θάλασσα της Πειραϊκής για ψαράκι και θέα

Η θάλασσα της Πειραϊκής σε περιμένει για να κάνεις τη βόλτα σου και να φας το ψαράκι σου στις όμορφες ταβέρνες της. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά.

 

Η υπέροχη θάλασσα της Πειραϊκής

thalassa-peiraikis-peiraiki-peiraias-perioxes-terpsithea-gotravelyourselfgr

 

Αν είσαι από τον Πειραιά, ή τον αγαπάς ιδιαίτερα , τότε ξέρεις πολύ καλά για ποια περιοχή μιλάω. Η Πειραϊκή είναι από τις πιο όμορφες περιοχές του Πειραιά. Εκτός από την μαγευτική θέα της θάλασσας που απλώνεται στα πόδια σου, οι ταβερνίτσες είναι το κάτι άλλο.

Γιατί τι πιο τέλειο, από το να χαζεύεις και να μαγεύεσαι από τη Πειραιώτικη θάλασσα με συνοδεία θαλασσινών αλλά και καλής παρέας;

 

Γιατί τι είναι μωρέ ο Πειραιάς; Ήλιος, θάλασσας, φιλία, ψαράκι, βόλτες και τραγούδια. Θυμήθηκες κάτι που είχες ξεχάσει; Πιστεύω πως όχι, μιας και ο Πειραιάς μας και δη η Πειραϊκή, είναι αξέχαστα μέρη για όλους. Είτε είσαι από δω, είτε απλά ένας απλός επισκέπτης, ξέρεις πολύ καλά ότι θα ερωτευτείς και θα κολλήσεις με τη περιοχή.

 

 

 

Ταβέρνες και βόλτες και θάλασσα

peiraiki-thalassa-peiraias-vraxia-tavernes-volta-gotravelyourselfgr

 

Τι μπορεί να σου προσφέρει η θάλασσα της Πειραϊκής, που δεν το δίνει ο υπόλοιπος Πειραιάς; Μα είναι πολύ απλό και πιστεύω ότι ξέρεις ήδη την απάντηση, όπως και οι περισσότεροι από εμάς.

Αν έχεις έρθει στη Πειραϊκή, τότε σίγουρα θα έχεις συναντήσει την υπέροχη θάλασσα της. Αλλά η Πειραϊκή είναι διάσημη και για κάτι άλλο. Ναι καλά σκέφτηκες, τις ταβέρνες της. Α! Και τη δύση του ηλίου που χαιδέυει τα βράχια και τη θάλασσα και δίνει στον ουρανό αυτό το μενεξεδί χρώμα που αγαπάμε.

 

Και τώρα θέλω να οραματιστείς μία εικόνα που θα σου πω. Είναι η πρώτη σου φορά στη Πειραϊκή. Είσαι με κάποιο αγαπημένο σου άτομο και κάνετε βόλτα εκεί κοντά στα βράχια της, λίγο πιο πέρα από τη Τερψιθέα. Είναι καλοκαίρι αλλά δεν έχει πολύ ζέστη. Η θάλασσα σου δροσίζει το πρόσωπο και ο ουρανός είναι έτοιμος να σου πει καληνύχτα. Τα κύματα κινούνται απαλά και ρυθμικά σαν να χορεύουν και όλα μοιάζουν τόσο ήσυχα. Τι όμορφη που είναι η θάλασσα και πόσο απέραντη και μαγική.

 

peiraiki-vraxia-peiraia-thalassa-peiraikis-perioxes-gotravelyourselfgr

 

Όλες σου οι έννοιες είναι εξαφανισμένες και ξαφνικά αρχίζεις να μυρίζεις μυρωδιές κουζίνας και να ακούς τραγούδια και ομιλίες. Προχωράτε παρακάτω για να καταλάβετε από πού προέχονται όλα αυτά. Και ξαφνικά βλέπεις τα φώτα της Πειραϊκής και τις ταβέρνες να απλώνονται η μία δίπλα στην άλλη.

 

Όλες έτοιμες να σε φιλοξενήσουν και να σου δείξουν τι σημαίνει Πειραιώτικη φιλοξενία. Και βέβαια να γευτείς τα μοναδικά πιάτα τους με τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά όλων των ειδών. Και εκτός από τα θαλασσινά, η μουσική της ταβέρνας σε ταξιδεύει σε εποχές που το μπουζούκι και το λαικό τραγούδι, ήταν θρησκεία.

Εκεί στον παλιό Πειραιά που είναι και θα είναι για πάντα μέσα στη καρδιά και τη ψυχή μας.

 

Και η θάλασσα της Πειραϊκής θα είναι εκεί να μας θυμίζει την ομορφιά του Πειραιά. Και μην ανησυχείς, αν δεν θέλεις να κάτσεις σε κάποια ταβέρνα, απλά έλα μία βόλτα στη Πειραϊκή και θα καταλάβεις. Η περιοχή που θα μας ενώνει με όλα όσα αγαπάμε, αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα.

 

 

 

Γιατί η θάλασσα του Πειραιά, απ’ όλες είναι πιο γλυκιά….




Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *