mikrolimano-thalassa-thea-limani-volta-estiatoria-gotravelyourselfgr

Το ανανεωμένο Μικρολίμανο σε περιμένει για βόλτες και καλό φαγητό

Θέλεις ένα μέρος με καλό φαγητό, δίπλα στη θάλασσα και ακριβώς μέσα στον Πειραιά; Τότε επισκέψου το ανανεωμένο Μικρολίμανο για μία μοναδική εμπειρία.

 

Μία βόλτα στο ανανεωμένο Μικρολίμανο

volta-mikrolimano-thalassa-estiatoria-kritiki-perioxes-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Ακόμα θυμάμαι τις βόλτες που κάναμε στο Μικρολίμανο μαζί με τη παρέα μου πριν 10+ χρόνια. Και αν αναρωτιέσαι για ποια περιοχή μιλάω, εννοώ για το καλά »κρυμμένο» μέρος του Πειραιά που βρίσκεται ανάμεσα στο Νέο Φάληρο και στον Πειραιά. Δίπλα ακριβώς από το Στάδιο Καραϊσκάκη και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει σε ποιο μέρος αναφέρομαι, μην ανησυχείς. Μέσα από αυτό το άρθρο θα ταξιδέψεις στις σκέψεις μου μέσα από εικόνες και δικές μου αναμνήσεις.

Αλλά εκτός από το παρελθόν, θα αναφερθούμε και στο σήμερα. Στο ανανεωμένο Μικρολίμανο που έχει γίνει ένα κουκλί και σε περιμένει για φαγητό και βόλτα στη θάλασσα.

 




 

 

 

Λίγες πληροφορίες για το Μικρολίμανο

ananeomeno-mikrolimano-peiraias-perioxes-estiatoria-volta-kritikes-gotravelyourselfgr

 

Το Μικρολίμανο (πρώην Τουρκολίμανο) αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του Πειραιά. Έχει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, ειδικά μετά τη »μεταμόρφωση» του.

Ανήκει στη συνοικία της Καστέλλας και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Πειραϊκής χερσονήσου.

Μπορείς να το επισκεφτείς με πολλούς τρόπους. Με αυτοκίνητο, με λεωφορείο, με τρόλεϊ αλλά και με τρένο. Συγκεκριμένα με το τρένο είναι μία στάση μετά τη στάση του Πειραιά και μετά πρέπει να περπατήσεις ελάχιστα και έχεις φτάσει μέσα σε ούτε 10 λεπτά. Το μόνο »αρνητικό» είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα parking και καλό θα ήταν είτε να το επισκεφτείς κάποια μέρα που δεν θα έχει πολύ κόσμο, ή να αφήσεις το αυτοκίνητο σου σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ.

 

mikrolimano-nuxta-thalassa-volta-estiatoria-peiraias-perioxes-gotravelyourselfgr

 

Ωστόσο, θα σου πρότεινα να πας καλύτερα με τα πόδια γιατί δεν θα αντιμετωπίσεις τέτοια προβλήματα και θα απολαύσεις τη βόλτα σου περπατώντας.

 

 

 




 

 

 

Μία βόλτα θα σε πείσει

thalassa-mikrolimanou-mikrolimano-kainourio-estiatoria-volta-kritiki-perioxes-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Η ανακαίνιση του Μικρολίμανου ξεκίνησε το 2019 και τελείωσε στις αρχές του 2022. Το έργο χρηματοδότησε ο δήμος Πειραιά, μιας και σκέφτηκαν ότι είναι κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτη μία τέτοια περιοχή.  Μπορεί να έφυγαν κάτι εκατομμύρια για να φτιαχτεί (3.500.000 ευρώ συγκεκριμένα), αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι πολύ όμορφο και άξιζε να γίνει.

Η περιοχή έχει αλλάξει τελείως και έχει δώσει »χώρο» στα τοπικά εστιατόρια και μαγαζιά. Οι παλιές αυθαίρετες κατασκευές που »έπνιγαν» το τοπίο, βγήκαν από τη θέση τους. Στο σημείο εκείνο, έφτιαξαν ένα πέτρινο δρομάκι (μοιάζει με το Πασαλιμάνι) με πολλά καθίσματα που μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου χαζεύοντας τη θάλασσα ή να κάτσεις στα εστιατόρια από πάνω ακριβώς.

 

estiatoria-mikrolimanou-mikrolimano-thalassa-volta-perioxes-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Μπορεί το Μικρολίμανο να μην είναι μία μεγάλη περιοχή, αλλά σίγουρα μπορείς να το επιλέξεις για ένα χαλαρό και νόστιμο δείπνο ή καφέ με παρέα ή και χωρίς. Εκτός του ότι τα εστιατόρια έχουν υπέροχα εδέσματα και το προσωπικό είναι ευγενικό , θα απολαύσεις και τη θέα της περιοχής. Τα καραβάκια που μένουν στην αποβάθρα και αρμενίζουν γλυκά στη θάλασσα, τα σπιτάκια πάνω στο βουνό με τα λαμπάκια τους, ο άνετος χώρος για βόλτα και άλλα πολλά που σε περιμένουν να τα δεις.

Και επίσης, για εμάς τους »παλιούς» που επισκεπτόμασταν συχνά τη περιοχή, είναι σίγουρα μία ευχάριστη νότα. Αυτή η αλλαγή έδωσε πνοή στο Μικρολίμανο και στις επιχειρήσεις του. Είμαι πολύ σίγουρη ότι ακόμα περισσότερα άτομα θα την επισκέπτονται από δω και πέρα.

 

Εσύ έχεις έρθει στο ανανεωμένο Μικρολίμανο; Πώς σου φάνηκε;




Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *