Οι 3 νέοι σταθμοί μετρό και η διευκόλυνση των επιβατών στη μετακίνηση

Οι 3 νέοι σταθμοί μετρό είναι επιτέλους έτοιμοι για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των επιβατών. Είναι όμως όλα όπως φαίνονται ή υπάρχουν προβλήματα;

 
 

Οι τρεις νέοι σταθμοί μετρό

 

Οι καινούργιες στάσεις του μετρό ήρθαν για να κάνουν τη ζωή των επιβατών πολύ πιο εύκολη. Το Αττικό μετρό είναι το πιο γρήγορο αστικό μέσο και είναι σίγουρο ότι χιλιάδες άτομα θα το χρησιμοποιούν καθημερινά. Οι στάσεις Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένες με φωτεινά χρώματα και πολύ σύγχρονές.

Επίσης, έγινε ανακαίνιση στις πλατείες που βρίσκονται στις εξόδους του κάθε σταθμού και ομόρφυναν τα σημεία. Οι πλατείες τώρα πια είναι άνετες και πράσινες με πολλά παγκάκια και ωραία αρχιτεκτονική.

Ωστόσο, εκτός από τα θετικά του κάθε σταθμού, τι προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και πώς μπορούν να λυθούν; Μήπως αυτά τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια στα Μ.Μ.Μ αλλά δεν έχει λυθεί τίποτα ενώ έχουν γίνει ενέργειες; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις λίγες πληροφορίες για τους σταθμούς αλλά και τα προβλήματα τους.

 

 

 

Στάση Δημοτικό Θέατρο

dimotiko-theatro-stathmos-metro-staseis-kainouries-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Το μετρό του Δημοτικού Θεάτρου βρίσκεται στη περιοχή που βρίσκεται το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Τι πιο προφανές; Συγκεκριμένα βρίσκεται ανάμεσα στη πλατεία Βενιζέλου, στη πλατεία Κοραή και στη πλατεία Παύλου Μπακογιάννη. Και οι 3 έξοδοι καταλήγουν σε μία από αυτές τις πλατείες που τις έχουν φτιάξει πολύ όμορφες.

Αυτή η στάση έχει χρώμα μπλε και είναι από τις πιο ωραίες στάσεις. Το εσωτερικό της μοιάζει με μουσείο και εκεί μπορείς να δεις την ιστορία του »αθέατου νερού» του Πειραιά. Επίσης, είναι ο τερματικός σταθμός στο Αττικό Μετρό.

 

  • Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για στον σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου:

Ο σταθμός Δημοτικό θέατρο είναι από τους πιο ωραίους σταθμούς

 

 

  

 

 

Στάση Πειραιάς

attiko-metro-stasi-metro-peiraia-kainouries-staseis-metakinisi-gotravelyourselfgr

 

Η στάση του Πειραιά βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές Κονδύλη και Καλιμασσιώτη. Είναι ακριβώς δίπλα στο τρένο του Πειραιά που πάει Κηφισιά και ακριβώς απέναντι και δίπλα του θα βρεις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Άνοιξε επιτέλους και η γέφυρα του που διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών.

Η μία έξοδος οδηγεί στο λιμάνι του Πειραιά και στις διάφορες πύλες των πλοίων που ταξιδεύουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Το χρώμα που κυριαρχεί στον συρμό και στο εσωτερικό του είναι το ασημί και το κόκκινο για να συμβολίζει τον Ολυμπιακό. Είναι η δεύτερη στάση που φτιάχτηκε ανάμεσα στο Δημοτικό Θέατρο και στα Μανιάτικα. Είναι η στάση που διευκολύνει περισσότερο τους πάντες.

 

  • Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για τον σταθμό του Πειραιά:

Το Μετρό Πειραιά που ήρθε να διευκολύνει τις μετακινήσεις μας

 

 

 
 

 

Στάση Μανιάτικα

kainourios-stathmos-metros-maniatika-staseis-kainouries-peiraias-attiko-metro-gotravelyourselfgr

 

Η στάση στα Μανιάτικα μπορεί να είναι από τις πιο μικρές αλλά σίγουρα από τις πιο σημαντικές. Αυτή η στάση ενώνει μία σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, με όλη την Αθήνα και αυτό το γεγονός έχει διευκολύνει πολύ τους κατοίκους.

Είναι μία μοναδική στάση που έχει βαφτεί σε κίτρινο χρώμα και ξεχωρίζει από τις άλλες στάσεις. Στη πλατεία πάνω στο μετρό, έχουν βάλει να στέκεται αρχοντική και θαρραλέα το άγαλμα της Μανιάτισσας μάνας. Ένα άγαλμα αφιερωμένο στις Μανιάτισσες που πολέμησαν με ότι είχαν εναντίον των Τούρκων το 1821. Επίσης, το μωρό που κρατάει στην αγκαλιά της αντικατοπτρίζει τις θυσίες και την αγάπη της Μανιάτισσας μάνας.

 

  • Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από τον σταθμό Μανιάτικα:

Ο καινούριος σταθμός μετρό Μανιάτικα βάφτηκε στα κίτρινα

 

 

  

 

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ή υπήρχαν ήδη και μία γενική άποψη

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτοί οι 3 νέοι σταθμοί μετρό θα διευκολύνουν πολλά άτομα και θα βοηθήσουν πολύ στη κίνηση στους δρόμους. Ωστόσο, ήδη έχουν φανεί τα πρώτα προβλήματα των νέων σταθμών και κάποια υπήρχαν ήδη αλλά δεν έχουν λυθεί.

Υπάρχουν πολλά άτομα που τονίζουν την έλλειψη δρομολογίων, συρμών αλλά και προσωπικού στα ΜΜΜ και ειδικά στο μετρό. Μπορεί να έγινε μία καλή αναβάθμιση στις γραμμές αλλά δεν έγινε τίποτα για τις θέσεις εργασίας που είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Ήδη τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των σταθμών φάνηκαν τα προβλήματα με πολλούς σταθμούς να κλείνουν για λίγη ώρα λόγω έλλειψης δρομολογίων αλλά και να υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια με αποτέλεσμα να γίνεται συνωστισμός. Σύμφωνα με πηγές, τα συγκεκριμένα προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια και δεν έχουν λυθεί με αποτέλεσμα τα παράπονα εργαζομένων αλλά και επιβατών.

Δεν γίνεται να πληρώνουμε μία υπηρεσία και να είναι ελλιπής. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, αν αυτό το φαινόμενο συνεχιστεί, τα πράγματα δεν θα παραμείνουν ίδια στο Αττικό Μετρό… Μακάρι η κυβέρνηση να δώσει σημασία στα προβλήματα που παρουσιάζονται και να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό και επιτέλους να ακουστούν τα παράπονα των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

Οι νέοι σταθμοί μετρό είναι σίγουρα ένα έργο που χρειαζόμασταν. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου;Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *