parko-xalkidonas-neo-keratsini-peiraias-perioxes-kafes-parka-nikea-nikaia-gotravelyourselfgr

Μία βόλτα στο ανακαινισμένο νέο πάρκο Χαλκηδόνας θα σε ανανεώσει

Το νέο πάρκο Χαλκηδόνας είναι ένα όμορφο έργο που ομόρφυνε τη πόλη μας. Μία βόλτα στο πάρκο της Χαλκηδόνας θα σε πείσει ότι είναι ο νέος σου προορισμός.

 

 

Το νέο πάρκο Χαλκηδόνας

neo-parko-xalkidonas-keratsini-peiraias-perioxes-meri-gia-volta-kafes-gotravelyourselfgr

Μεσημεράκι σήμερα και έκατσα χαλαρά στο γραφείο μου να χαζέψω λίγο. Άρχισα να ψάχνω τις φωτογραφίες μου γιατί είναι ωραίο να κάνεις μία αναδρομή στα περασμένα που και που. Μου αρέσει να βγάζω διάφορα τοπία από όπου περνάω και ότι μου τραβάει τη προσοχή το βγάζω για να έχω να το θυμάμαι.

Έτσι έγινε και με το πάρκο της Χαλκηδόνας. Μία μέρα που περνούσα από εκεί, είδα ότι έκαναν έργα και είχαν σηκώσει όλη τη πλατεία. Κάτι μπάζα με χώματα και τσιμέντο στέκονταν νωχελικά και γέμιζαν το τοπίο σκόνη και πέτρες. »Αλλαγούλες βλέπω» , σκέφτηκα και το προσπέρασα μιας και ήθελα την επόμενη φορά που θα περάσω να είναι αλλαγμένο.

Είχα περάσει πολλές φορές αλλά τα τσιμέντα ήταν ακόμα εκεί και με χάζευαν λες και με βαρέθηκαν.

Ώσπου προχθές περνώντας από εκεί, ένα ήσυχο καλοκαιρινό απόγευμα, είδα κάτι που δεν περίμενα. Το νέο πάρκο Χαλκηδόνας ήταν ανακαινισμένο, καινούριο, όμορφο και κυρίως γεμάτο κόσμο.

 

 

Ένιωσα τόσο όμορφα που η περιοχή μου αρχίζει και γεμίζει με όμορφα μέρη για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά για τα παιδιά αυτό το πάρκο στα σύνορα Κερατσινίου και Νίκαιας, είναι κάτι σαν μία όαση πάνω στη λεωφόρο.

Πήγα λίγο πιο κοντά και αντίκρισα τις καινούριες κούνιες που δημιουργήθηκαν και καμιά εκατοσταριά παιδιά να παίζουν, να τρέχουν και να γελάνε.

 

parko-kounies-xalkidonas-keratsini-peiraias-perioxes-kafes-volta-gotravelyourselfgr

 

 

Τι όμορφη εικόνα, σκέφτηκα..

 

Δίπλα ακριβώς η »πλατεία» που τώρα πια έχει μεγάλα πέτρινα σκαλιά αλλά και κερκίδες δεξιά και αριστερά λες και στη μέση της πλατείας θα παίξει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Και εκεί γύρω γύρω μεγάλα καταπράσινα δέντρα να δίνουν μία δροσιά, ένα αεράκι και μία νότα άνοιξης στη πλατεία. Λεμόνι, πορτοκάλι και νεράντζι μου ήρθε στο μυαλό και η ψυχή μου αγαλλίασε.

Αυτό όμως που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν όλα αυτά τα μαγαζάκια που έχουν ανοίξει γύρω από το πάρκο της Χαλκηδόνας. Ένιωσα απεριόριστη χαρά όταν σκέφτηκα σε πόσους ανθρώπους έχει δώσει δουλειά αυτό το μικρό και καλά κρυμμένο πάρκο. Πόσοι άνθρωποι καθόντουσαν στα μαγαζιά και είτε έπιναν καφέ, είτε έτρωγαν, είτε απλά χάζευαν κάποιο αγώνα. Τόσο απλές στιγμές αλλά τόσο μοναδικές.

 

parko-neas-xalkidonas-sto-keratsini-neo-anakainismeno-peiraias-gotravelyourselfgr

 

Το νέο πάρκο Χαλκηδόνας έσφυζε από ζωή και μυρωδιές. Μου θύμισε τον Πειραιά του τότε, στα παλιά χρόνια. Τότε που στο Κερατσίνι μπορούσες να αράξεις με τη παρέα σου στα πάρκα και να πιεις 2 μπύρες, που κάτω από τον έναστρο ουρανό μπορούσες να κάνεις άπειρες συζητήσεις για τα πιο ανούσια αλλά και τα πιο σημαντικά θέματα. Ήταν τότε που παίζαμε στις αλάνες και δεν φοβόμασταν τίποτα. Που πέφταμε κάτω, κλαίγαμε λίγο και μετά συνεχίζαμε το παιχνίδι μέχρι να μην μας έχει μείνει ανάσα ή μέχρι να μας φωνάξει η μάνας μας γιατί αύριο έχουμε σχολείο.

 

 

 

 

Αυτό το νέο πάρκο Χαλκηδόνας που με έκανε να θυμηθώ…

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις ότι τα αληθινά συναισθήματα των ανθρώπων δεν έχουν χαθεί. Και είναι ακόμα πιο όμορφο να καταλαβαίνεις ότι αυτό το καινούριο πάρκο θα δώσει άλλον αέρα στα μέρη μας.

 

parko-tis-xalkidonas-xalkidona-perioxi-keratsini-peiraias-gotravelyourselfgr

 

 

Αν βρεθείς καμία μέρα εκεί κοντά, μην ξεχάσεις να κάτσεις να ξαποστάσεις. Ίσως πιεις και έναν καφέ και ίσως νιώσεις όσα ένιωσα εγώ. Έλα μαζί μου στο νέο πάρκο Χαλκηδόνας.

 





Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *