lefkada-gia-diakopes-nisia-ioniou-leukada-lefkas-kalokairi-gotravelyourselfgr

5 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείς τη Λευκάδα για διακοπές

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να επισκεφτείς τη Λευκάδα για διακοπές. Αλλά υπάρχουν 5 πολύ σημαντικοί που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σου.

 

Επισκέψου τη Λευκάδα για διακοπές

Η Λευκάδα είναι το τόπος καταγωγής μου και είναι το πιο όμορφο νησί για μένα. Όπως καταλαβαίνεις πάω Λευκάδα για διακοπές κάθε χρόνο και ξέρω ακριβώς όλες τις ομορφιές της.

Υπάρχουν άπειροι λόγοι να την επισκεφτείς κάποια στιγμή, αλλά παρακάτω θα σου δείξω τους 5 πιο σημαντικούς για μένα. Ίσως και εσύ αποφασίσεις να έρθεις στη Λευκάδα μετά από τις προτάσεις μου.

 




 

 

 

 

Οι παραλίες της

paralies-leukadas-lefkada-paralia-lefkas-diakopes-thalassa-gotravelyourselfgr

Τα νησιά μας φημίζονται για τις παραλίες και τα νερά τους, αλλά έχω μία παραπάνω αδυναμία στη θάλασσα του Ιονίου. Εκεί στα κρυστάλλινα νερά της Λευκάδας μου που όποιο μέρος και να επισκεφτείς, θα πέσεις πάνω σε κάποια πανέμορφη παραλία.

Εκεί θα απολαύσεις το μπάνιο σου, τον καφέ σου αλλά μπορεί να βρεις και αυτές τις κρυμμένες παραλίες που έχουν διαφορετική ομορφιά. Κάποιες πολύ διάσημες παραλίες είναι στο Πόρτο Κατσίκι, στο Κάθισμα, στον Άγιο Νικήτα αλλά και στη Νικιάνα, στο NV BEACH BAR που είναι πραγματικά ένας παράδεισος. Θα με θυμηθείς αν έρθεις έστω και σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

 

 

 

 

 

Το κέντρο της Λευκάδας

kentro-leukadas-lefkada-perioxes-lefkas-diakopes-gotravelyourselfgr

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη σε όλο τον κόσμο, είναι το κέντρο της Λευκάδας. Κάποιοι από τους λόγους που το προτιμώ, είναι τα μαγαζάκια του, τα τουριστικά του καταστήματα, η θέα στη θάλασσα, η γνωστή γέφυρα κάτω στο λιμανάκι και τα άπειρα όμορφα σοκάκια που είναι λες και τα έχει σχεδιάσει ο πιο διάσημος ζωγράφος.

Μπορώ να περάσω άπειρες ώρες στο κέντρο της Λευκάδας, χαζεύοντας τριγύρω τα σοκάκια, τα μαγαζιά, τους ανθρώπους και να βγάζω φωτογραφίες σαν γνήσιος τουρίστας που είμαι. Αν έρθεις στη Λευκάδα για διακοπές, μην ξεχάσεις να περάσεις μία βόλτα από το κέντρο της.

 

 




 

 

 

Τα τοπικά προϊόντα της

lefkada-proionta-perioxes-diakopes-ladopita-magazia-leukadas-gotravelyourselfgr

Όλες οι περιοχές της Ελλάδας παράγουν τοπικά προϊόντα που εμείς οι πρωτευουσιάνοι ζηλεύουμε και με το παραπάνω. Τα πιο γνωστά είναι το φημισμένο σαλάμι Λευκάδος, τα λαδοκούλουρα, οι φακές Εγκλουβής και η λαδόπιτα. Τολμώ να σου πω ότι κάθε φορά που φεύγω από το αγαπημένο μου νησάκι, οι βαλίτσες μου είναι γεμάτες με καλούδια και όμορφες αναμνήσεις.

Ρίξε μία ματιά στα προϊόντα της Λευκάδας και σίγουρα η νοστιμιά και οι μυρωδιές θα σε γυρνάνε πάλι εκεί.

 

 

 

 




Τα χωριουδάκια της

xoria-lefkadas-xwrioudakia-leukadas-lefkas-diakopes-meri-gotravelyourselfgr

Τι να πρωτοπώ για τα χωριουδάκια της Λευκάδας. Μία παράγραφος δεν φτάνει για να περιγράψω την ομορφιά τους. Η Λυγιά, Η Καρυά, η Νικιάνα, το Νυδρί, Οι Τσουκαλάδες, ο Άγιος Νικήτας, η Βασιλική , τα Κολυβάτα και άλλα πολλά που θέλω να επισκεφτώ σύντομα, είναι κάποια από αυτά.

Το καθένα έχει την ομορφιά και τη χάρη του και όλα είναι γραφικά και πανέμορφα. Αν προλάβεις να επισκεφτείς έστω και τα μισά, να ξέρεις ότι θα ζήσεις μία εμπειρία ζωής. Τόση ομορφιά δεν περιγράφεται με λόγια.

 

 

 

 

 

Οι άνθρωποι και η φιλοξενία της

filoksenia-lefkada-anthropoi-leukada-lefkas-perioxes-diakopes-gotravelyourselfgr

Αν δεν έχεις επισκεφτεί τη Λευκάδα, δεν ξέρεις τι θα πει φιλοξενία. Οι άνθρωποι της Λευκάδας είναι πάντα χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σου εξηγήσουν ότι θέλεις.

Ένας πολύ ζεστός τόπος με ακόμα πιο ζεστούς και όμορφους ανθρώπους με αγνή ψυχή.

 

 

Ετοίμασε βαλίτσες και έφυγες Λευκάδα για διακοπές!



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *