sintagma-perioxes-athina-xristougenna-athens-plateia-sintagmatos-gotravelyourselfgr

Η παρεξηγημένη πλατεία Συντάγματος και οι ομορφιές της τα Χριστούγεννα

Η παρεξηγημένη πλατεία Συντάγματος είναι από τις πιο όμορφες πλατείες της Αθήνας. Ειδικά τα Χριστούγεννα η ομορφιά της διπλασιάζεται.

 

Η παρεξηγημένη πλατεία Συντάγματος

plateia-sintagmatos-athina-perioxes-athens-sintagma-gotravelyourselfgr

Χθες, είχα πάει μία βόλτα στο κέντρο μαζί με τις φίλες μου για έναν από αυτούς τους συνηθισμένους πια καφέδες. Μία από τις φίλες μου έριξε την ιδέα να πάμε προς τη πλατεία Συντάγματος που είναι ακόμα στολισμένα και ας είμαστε αρχές Ιανουαρίου.

Κάτσαμε εκεί και βγάλαμε φωτογραφίες και χαζεύαμε τη στολισμένη πλατεία. Και έτσι όπως καθόμασταν, άπειρες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου.

 

Θυμήθηκα πόσο παρεξηγημένη είναι αυτή η πλατεία μιας και δίπλα της στεγάζεται η βουλή των Ελλήνων. Ναι, αυτή η βουλή που έξω ακριβώς από το κτίριο της γίνονται κάθε χρόνο, παρελάσεις, διαδηλώσεις, γιορτές, αλλά παίρνονται και πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Κι όμως, σκεφτόμουν πόσο μεγάλη επιρροή έχει ένα κτίριο σε μία ολόκληρη χώρα που έχει συνδεθεί με τα άτομα που δουλεύουν μέσα του. Ανθρώπους που καλώς ή κακώς εμείς διαλέξαμε μέσω της ψήφου μας να μας κυβερνάνε και να είναι η »φωνή»μας, που στη τελική δεν είναι κιόλας.

Ναι, τα άτομα αλλάζουν μέσα στο κτίριο όπως και οι αποφάσεις της χώρας και της κοινωνίας στην οποία ζούμε αλλά αυτή η πλατεία θα έχει πάντα αυτή τη κακή φήμη λόγω αυτού του κτιρίου.

 



Και τώρα θα κάνω τη πιο απλή ερώτηση που ίσως φανεί και ανούσια. Τι φταίει το κτίριο και η πλατεία για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας ; Και ποια θα ήταν η »ουτοπική» χώρα έτσι ώστε να ζήσουμε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι;

 

plateia-sintagmatos-perioxes-athina-athens-sintagma-gotravelyourselfgr

 

Καθώς με βάρυναν αυτές οι σκέψεις, κοίταξα ξανά γύρω μου και οι σκέψεις έφυγαν. Τι όμορφη που είσαι στολισμένη Αθήνα μου. Πόσες καρδιές χτυπάνε χαρούμενα μόνο και μόνο από την ομορφιά σου; Και στο λέω εγώ…που παλιά σε μισούσα γιατί δεν έβλεπα το πόσο πραγματικά όμορφη είσαι.

Και είσαι όμορφη και εσύ παρεξηγημένη πλατεία Συντάγματος . Ξέρεις γιατί; Γιατί έχεις χαρίσει απλόχερα πολύ χαρά και χαμόγελα και στιγμές πανέμορφες που σίγουρα κανείς δεν θα τις ξεχάσει.

 

 

 

Αν αρχίσουμε να κοιτάμε τα θετικά και όμορφα σε αυτή τη ζωή, ίσως, ίσως λέω….τον κάνουμε πολύ πιο όμορφο.



Μοιράσου το με τους φίλους σου
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Reddit
Reddit
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *